Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/Fegyverkonyv.png in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/fegyverek.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/Kezifegyver-plakat-1848_2019.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/Fegyverkonyv02.png in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Gazdagon illusztrált kalauz a kézifegyverekhez a 15. századtól napjainkig

Kötetünk bemutatja a kovás fegyvereket, az ismétlőpuskákat, a sörétes puskákat, a géppisztolyokat, a gépkarabélyokat, a nehéz géppuskákat, valamint a kézi páncéltörő fegyvereket.

Kihagyhatatlan olvasmány azoknak a gyűjtőknek, akik ismereteiket szeretnék összegezni, elmélyíteni többek között olyan híres modellekről, mint a Colt Navy forgópisztoly, a Gatling-szórólöveg, a Kar 98 ismétlőpuska, a Thompson 1928 géppisztoly, az Uzi géppisztoly, valamint az M110 öntöltő mesterlövészpuska.

NÉLKÜLÖZHETETLEN ÉS PRAKTIKUS KÉPES ENCIKLOPÉDIA A KÉZIFEGYVEREKHEZ

A látvány és az érdekes, a száraz adatokon túlmutató leírások tökéletes összhangja egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet.

Mikor kezdték el a 7,62 mm-es AMD–65 gépkarabély gyártását?

Mekkora volt a lőtávolságuk a Lee–Einfield-ismétlőpuskáknak?

Milyen technikai megoldásokat alkalmaztak az első ismétlőfegyvereknél?

A Kézifegyverek képes enciklopédiája minderre és még számtalan kérdésre választ ad. Egy baráti beszélgetésben vagy egy szakmai vita során maga a könyv lesz a fegyver, amivel egyszerű lesz a különböző érvek és meggyőződések fölé kerekedni.

A könyv külön fejezetben mutatja be a mindenkori magyar haderőben használatos hadi lőfegyvereket.

Időutazás a kézifegyverek világában 1848-tól egészen napjainkig.

A Soós Péter őrnagy által készített fejezet az 1798 M huszárkarabélytól, a Király-géppisztolyokon és a Kalasnyikov-fegyvercsaládon át, egészen az 5,56 mm-es CZ Bren 2 gépkarabélyig vezet végig a magyar katonai kézifegyverek történetén.

A fegyverek bemutatását szolgáló leírásokat és a részletes technikai adatokat Hovári Éva grafikái tökéletesen egészítik ki

A látvány és az érdekes, a száraz adatokon túlmutató leírások tökéletes összhangja egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet.

Több mint 800 színes kézifegyver-grafika és profilkép.

A fegyverek leírását kiegészítő részletes technikai adatok: űrméret, tömeg, teljes hossz, csőhossz, lőtávolság és a lövedék kezdősebessége.

Gondosan felépített tagolás, amely könnyen áttekinthetővé teszi a könyvet és élvezetessé az olvasást.

A Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent magyar nyelvű fordítás a korai tűzfegyverek bemutatásával a középkori kézi lőfegyverek világába repíti vissza az olvasót, egészen az ismétlő tűzfegyverek megjelenéséig. A fejlődő pisztolytechnológián, a karabélyokon, a korai támogatófegyvereken és az első géppuskákon át jutunk el a modern tűzfegyverekig, amelyek az első világháború során váltak nagykorúvá.

A nagy háború a fegyvertechnika gyors fejlődését hozta, ami tovább folyt a két háború közötti években is. A második világháború már a modern hadviselés korszaka volt. A helységharc-közelharc előtérbe kerülésére a fegyveripar is megadta megfelelő válaszait.

A fejlődés a háború utáni időszakban sem állt le. Az öntöltő maroklőfegyverek és gépkarabélyok, géppisztolyok mellett sorra jelentek meg a sokoldalú támogató fegyverek is. A hidegháború kora nagymértékű polarizálódást hozott a fegyverűrméretek és -kompatibilitások terén: a két, egymással szemben álló nagyhatalmi tömb különböző fegyverrendszereket használt.

A hadipisztolyok, gépkarabélyok és géppisztolyok fejlődése ugyanúgy megállíthatatlan volt, mint a repülőgép- és járműfedélzeti fegyvereké, a könnyű páncéltörő fegyvereké vagy a kézigránátoké.

A modern kor fegyverkonstruktőrei innovatív ötletekkel és az emberi tényezők figyelembevételével próbálják meg kiszolgálni a változó és egyre szélesebb körű igényeket, ami nemcsak a katonai és védelmi célú felhasználásban, de a vadász- és sportfegyverek világában is a folyamatos fejlődés irányába mutat.

A könyv legkülönlegesebb fejezete 30 oldalon mutatja be a magyar katonai kézi lőfegyvereket 1848-tól napjainkig: összesen 48 fegyvert ismertet élvezhetően, mégis szakmai részletességgel.

Ajándék plakát

a magyar honvédség kézifegyverei 1848–2019

Ez az egyedi plakát tökéletesen kiegészíti a Kézifegyverek képes enciklopédiáját. Különleges grafikái látványosan mutatják be a magyar katonai kézifegyvereket 1848-tól napjainkig.

A Kézifegyverek képes enciklopédiájának 2019-es első magyar nyelvű kiadása az Amber Books Ldt.-vel kötött megállapodás alapján jelent meg.

A SZERZŐK

A könyv szerzője Martin J. Dougherty hazájának, az Egyesült Királyságnak egyik legtermékenyebb írója, aki folyamatosan újabbnál újabb könyveken dolgozik: szépirodalmi és ismeretterjesztő műfajban egyaránt. Magyarországon is megjelent könyvei között szerepelnek többek között A világ legrosszabb fegyverei, a Középkori harcosok (Fegyverek és harci technikák 1000–1500) és az Önvédelem is.

A tízedik fejezet szerzője és a könyv szakmai lektora Soós Péter őrnagy, történész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményekért felelős igazgatóhelyettese. Fő kutatási területe a fegyvertörténet, ezen belül a magyar haderők 20. századi fegyverzetének tudományos kutatása. Több fegyvertörténeti szakcikket írt és kiállítást rendezett, résztvevője az intézmény hadszíntérkutató munkájának és rendszeresen tart előadásokat a szakterületéhez kapcsolódó témákban.

A kiadóról

A nagy múltú Zrínyi Kiadó a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. részeként a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő cég. Igényes és alapos köteteivel a magyar történelem, hadtörténet és hadtudomány még fel nem tárt rétegeibe szeretné beavatni olvasóit.

Kötetei a következő kategóriákban jelennek meg:

  • Hadtörténelem és hadtudomány
  • Naplók és visszaemlékezések
  • Fegyvernemek története
  • Katonák békében és missziókban
  • Biztonságpolitika és terrorizmus
  • Egy ezredév hadban (képeskönyvsorozat)
  • Repülés
  • Haditechnika
  • Albumok, útikönyvek, szépirodalmi művek és ifjúsági ismeretterjesztő könyvek

Kiadás éve: 2019

ISBN: 978 963 327 762 1

Terjedelem: 484 oldal

Ár: 6300 Ft helyett 25% kedvezménnyel 4725 Ft.