Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/Tulelesikonyv02.png in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/Tulelesikonyv-1.png in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

FELKÉSZÜLNI, VIGYÁZZ, KÉSZ – TÚLÉLNI!

A legteljesebb túlélési útmutató megtanít arra, hogyan kezeljük a válsághelyzeteket – a legszükségesebb önvédelmi fogásoktól a túlélőkészlet összeállításán át egészen addig, hogy sivatagi körülmények között élelmet szerezzük.

A túlélés pszichológiája

Veszélyes terepek

Tájékozódás

Élelemszerzés

Szélsőséges éghajlati viszonyok

Elsősegélynyújtás

Menedéképítés

Önvédelem

Nemzetközi és magyar különleges katonai erők módszereire alapozva, ez a könyv világos, lépésről lépésre elmagyarázott, nagyon részletesen illusztrált útmutatót ad a túléléshez.

VALÓDI KÉZIKÖNYV A TÚLÉLÉSHEZ

Jól tagolt fejezetek, érzékletes grafikák, magyarázó táblázatok, keretes kiegészítő ismeretek, szójegyzék és tárgymutató.

Az átlátható oldaltervezés lehetővé teszi, hogy A legteljesebb túlélési útmutató gyors és hatékony segítséget nyújtson egy valós szükséghelyzetben is.

Mit tegyünk, ha víz nélkül maradunk?

Miként tudunk élelmet szerezni a vadonban?

Hogy építsünk menedéket a természetben?

Hogyan védjük magunkat a zord időjárási viszonyok közepette?

Milyen hatékony elsősegély-technikákra van szükség a vészhelyzetben?

Hogyan boldoguljunk elektromos áram nélkül?

Mi a megfelelő védekezés drónok és hőkamerák ellen?

Hogyan viselkedjünk, ha fogságba kerülünk?

Tartalom

 • Bevezetés
 • Felkészülés a túlélésre
 • Túlélés az otthonunkban
 • Túlélés a szabadban
 • Vadászat és csapdakészítés
 • Önvédelem
 • Túlélés zord éghajlati viszonyok között
 • Mentsük a menthetőt
 • A katonák felkészítése a honvédségben
 • Technológia és túlélés
 • A digitális világ kihívásai
 • Szójegyzék
 • Mutató

KORLÁTOZOTT FELELŐSSÉGI NYILATKOZAT

Ez a kötet kizárólag ismeretterjesztő célokat szolgál. Az olvasóknak tisztában kell lenniük a lakóhelyük szerinti ország jogszabályaival, mielőtt a műben leírt bármely technika gyakorlásába belekezdenének. Sem a szerző, sem a kiadó nem vállal felelősséget bármiféle veszteségért, sérülésért vagy kárért, ami a kötetben bemutatott technikák használatából eredhet, sem pedig bármiféle bűntető eljárásért vagy perért, amit azok ellen indíthatnak, akik a bemutatott technikákat alkalmazták.

A legteljesebb túlélési útmutató 2019-es első magyar nyelvű kiadása az Amber Books Ltd. kiadóval kötött megállapodásnak megfelelően készült, az Ultimate Survival Guide című kötet alapján.

A könyv szerzője dr. Chris McNab számos túléléssel kapcsolatos mű írója. A világ számos pontján végzett kutatómunkái alapján hitelesen mutatja be azokat a gyakorlati módszereket, amelyek segítségével a legkülönfélébb helyzeteket is kezelhetjük a vadonban való eltévedéstől a városban bennünket ért támadásig.

A kötet különlegessége a digitális világ kihívásairól szóló zárófejezet, amely csak a magyar kiadásban jelenik meg. Szerzője a kötetet lektoráló Nyulászi Tamás őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, aki már a Zrínyi Kiadó Honvédelmi alapismeretek című tankönyvében is összefoglalta a túlélési ismereteket.

A kiadóról

A nagy múltú Zrínyi Kiadó a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. részeként a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő cég. Igényes és alapos köteteivel a magyar történelem, hadtörténet és hadtudomány még fel nem tárt rétegeibe szeretné beavatni olvasóit.

Kötetei a következő kategóriákban jelennek meg:

– Hadtörténelem és hadtudomány

– Naplók és visszaemlékezések

– Fegyvernemek története

– Katonák békében és missziókban

– Biztonságpolitika és terrorizmus

– Egy ezredév hadban (képeskönyvsorozat)

– Repülés

– Haditechnika

– Albumok, útikönyvek, szépirodalmi művek és ifjúsági ismeretterjesztő könyvek

A legteljesebb túlélési útmutató

Kiadás éve: 2019

ISBN: 978 963 327 761 4

Terjedelem: 478 oldal

Ár: 6000 Ft helyett 25% kedvezménnyel 4500 Ft