Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191203_Koszovó-1.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191203_Koszovó-7.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
Koszovóban, a Novó Selói táborban szolgáló tatai katonáknál tett látogatást Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka a napokban.

A látogatás legfontosabb célja az volt, hogy az MH KFOR Kontingens 21. váltásának gerincét adó, szeptembertől Koszovóban szolágló tatai katonák mindennapi életéről, munka- és életkörülményeiről, technikai eszközeinek állapotáról személyesen győzödjön meg a lövészdandár parancsnoka. Elsőként Farkas Gábor alezredes, a kontingens parancsnoka tette meg jelentését az eddig elvégzett feladatokról és azokról a kihívásokról, amelyek következő év márciusáig a kontingens tagjaira várnak.

Lőrincz dandártábornok ezután megtekintette a tábort, mindkét lövészszázad elhelyezési körleteit és meghallgatta a századparancsnokok jelentését. Meglátogatta a támogató század állományát is. Ezen alegység fő feladata a kontingens törzs és a két manőverszázad teljes körű logisztikai ellátása. Végül megtekintette a kontingens egészségügyi központját is.

A parancsnok ezt követően  állománygyűlésen tájékoztatta a tatai katonákat a dandár következő évi feladatairól. Szólt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként megvalósuló tervekről, amik a jövőben az egész alakulatra hatással lesznek, mind a haditechnikai eszközök terén, mind pedig  a létszám és a képzés tekintetében.

A karácsonyi ünnepekhez közeledve az otthoni családtagok a misszióban szolgáló hozzátartozóikra gondolva meglepetéssel kedveskedtek, így az állománygyűlés zárásaként Lőrincz Gábor dandártábornok tatai valamint kocsi óvodások és iskolások által készített rajzokat adott át a katonáknak.

GALÉRIA