Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191206_MH_2_KRDD_rohamlövész-7.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191206_MH_2_KRDD_rohamlövész-4.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
Idén ősszel nyolchetes rohamlövész kiképzés kezdődött Szolnokon. A felkészítés első részében az egyéni szakirányú, majd ezt követően a kötelék harcászati felkészítés kapott kiemelt szerepet.

Az egyéni felkészítések során a parancsnoki állomány a csapatvezetési eljárások különböző lépéseit sajátította el. Ezzel párhuzamosan az egészségügyi katonák a valóságot megközelítő helyzetben gyakorolhatták a sebesültellátást, míg a híradók az általános és nagy távolságú információtovábbítást gyakorolták. A különböző akadályok leküzdése a műszaki katonákra várt, akik átjárók létesítésével biztosították a csoport továbbhaladását, míg a gépjárművezetők HMMWV-kel gyakorolták a terepen való biztonságos közlekedést. Természetesen nem maradhatott el az egyéni és kollektív fegyverekkel végzett lőgyakorlat sem. A képzés első részét vizsga zárta.

A kötelék összekovácsolása során részleg-, majd csoportszintű feladatokat kellett megoldaniuk a jelölteknek, ahol az egyre komplexebb feladatok olyan kihívás elé állították a résztvevőket, amelyek megoldása alapos tervezést igényelt. A képzés végén a csoportoknak egy nappali és egy éjszakai vizsgafeladat teljesítésével kellett bebizonyítani rátermettségüket.

A továbbiakban a rohamlövész osztagoknak a már meglévő ismereteiket kellett kibővíteniük a különleges műveleti képzések alapjaival annak érdekében, hogy a különleges műveleti feladatok közös végrehajtása során megfelelő támogatást tudjanak nyújtani.

A képzés célja, hogy megfelelő alapot nyújtson a későbbi kötelékkiképzések végrehajtásához és adott esetben – a kiválasztást követően – a különleges műveleti alaptanfolyam végrehajtásához. A tanfolyamon csak azok vehetnek részt, akik elvégezték a különleges rendeltetésű szakfelkészítést és harcoló beosztást töltenek be. Az alapképzés elvégzése után több mint száz katona kapta meg a ROHAMLÖVÉSZ karjelzést.

GALÉRIA