Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/2019_12_05-CZ-Scorpion-lövészet-HK_007.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/2019_12_05-CZ-Scorpion-lövészet-HK_004.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóalja rendszerbeállító lőgyakorlatokat hajtott végre az újonnan rendszeresített CZ Scorpion EVO 3 géppisztolyokkal december 4-5-én, a szomódi lőtéren.

A lövészet az éves kiképzési terveknek megfelelően zajlott az alakulat helyőrségi lőterén. A harckocsizó katonák a   módszertani foglalkozás részeként elsajátították az új kézifegyverek karbantartásával és kezelésével kapcsolatos ismereteket, valamint begyakorolták a fegyver biztonságos kezeléshez szükséges fogásokat.

A fegyverzettechnikai kiképzést követően  a katonák végrehajtották a fegyverek belövését, a géppisztoly szakalap lőgyakorlatot, valamint az 1-es és 2-es számú géppisztoly lőgyakorlatokat.

Horváth Sándor alezredes, a 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka, egyben a lövészet vezetőjének értékelése alapján a katonák jó véleménnyel vannak az új fegyverekről, mivel annak hatásos lőtávolsága felülmúlja a korábbi várakozásokat; kezelése egyszerű, kis mérete miatt pedig ideális fegyver a harckocsizó alegységeknek.

A lőgyakorlatok során a katonák a fegyver nyílt irányzékának használatával sikerrel küzdöttek le akár 300 méterre lévő 8-as számú célokat is.

GALÉRIA

Címkék