Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191207-norfolk01.jpeg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191207-norfolk02.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
Csakúgy mint az elmúlt években, idén is nagy sikeres volt a magyar standnak a NATO partnerklub (NATO SOPC) által megszervezett karácsonyi vásárnak Norfolkban. A 18 nemzet részvételével szervezett jótékonysági akció keretében több mint 12 ezer dollár gyűlt össze a rászorulók javára.

Mézeskalács, zserbó, szaloncukor, vagy éppen sajtos pogácsa… Mindez megszokott egy magyar karácsonyi asztalon, de igazi különlegesség a tengeren túl. A virginiai Norfolkban szolgáló katonák feleségeinek köszönhetően azonban más nemzetek is bele tudtak kóstolni a hagyományos magyar ünnepi ételekbe a jótékonysági célból megrendezett Karácsonyi Vásáron, amelynek idén a NATO Szövetségi Transzformációs Parancsnokság adott otthont.

A rendezvényen 18 különböző nemzet árulta a portékáit: leginkább kézműves termékeket és országukra jellemző karácsonyi ételeket, édességeket.

A NATO SOPC minden évben megrendezi Norfolkban a hagyományos karácsonyi vásárát, ahol a magyar stand is szép sikereket arat. Idén is sokan gyűltek az asztalok köré, ahol a katonafeleségek árulták saját maguk által készitett portékáikat, édességeket, pogácsát, kézzel készitett karácsonyi dekorációt, díszeket és képeket.

A bevételeket a partnerklub teljes egészében jótékonysági célra fordítja.