Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191203_NTE_20-1.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/12/20191203_NTE_20-2.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
Az Afganisztánban állomásozó MH Nemzeti Támogató Elem 20. váltásának állománya november 20-án települt át a Mazar-e Sharifban található Camp Marmal táborba, ahol az előző váltás parancsnoka, Varga Zoltán alezredes, valamint Hanuska Miklós alezredes, nemzeti rangidős személyesen fogadta a magyar katonákat.

A megérkezést követő napokban a váltóállomány „beillesztő foglalkozáson” esett át, amelyek célja a műveleti területen bevezetett eljárások, előírások és fontosabb rendszabályok elsajátítása volt.

Ezt követően kezdődött meg az átadás-átvétel tényleges folyamata: az MH NTE Afganisztán kezelésében lévő anyagok, eszközök leltározása, illetve a beosztások átadás-átvétele, a féléves misszió során megszerzett tapasztalatokat és ismeretek megosztása. 

A folyamat november 28-án a parancsnoki beosztás átadás-átvételével zárult, amely során az átadó parancsnok, Varga Zoltán alezredes és az átvevő parancsnok, Szép Károly alezredes ünnepélyes keretek között írta alá az eljárást lezáró jegyzőkönyvet.

Hanuska Miklós alezredes méltatta az MH NTE 19. váltásának kiemelkedő teljesítményét, valamint sok sikert kívánt a missziójukat most megkezdőknek az elkövetkező időszak feladatainak sikeres teljesítéséhez.