Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/20191128_kfor-1.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952

Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/honvedelem_prod/wp-content/uploads/2019/11/20191128_kfor-2.jpg in /var/www/honvedelem_prod/wp-content/themes/Extra/includes/builder/module/helpers/MultiViewOptions.php on line 1952
Váltási időszak volt Koszovóban az egyéni beosztásban szolgáló magyar katonák között novemberben. A Pristinában található KFOR Parancsnokságon közel húsz egyéni beosztású magyar tiszt és altiszt szolgál féléves váltásokban a Film City táborban.

A Koszovóban szolgáló magyar katonák nemzeti rangidősét és egyben a KFOR Parancsnokságának törzsigazgatói beosztásában fél éve szolgáló Csipszer Tibor alezredest a Magyar Honvédség Parancsnoksága Hadműveleti Csoportfőnökség állományából érkező Sándor Zoltán alezredes váltotta. Magyar katonáink a KFOR parancsnokság minden területén teljesítenek szolgálatot, a törzsigazgatói beosztástól a hadműveleti, a protokoll feladatokon keresztül egészen a felderítő tevékenységig. Minden szakterületen számítanak tudásukra és tapasztalataikra az egyik legnagyobb létszámú NATO misszióban.

A Pristinához közeli Novo Seló-i tábor (CMLT – Camp Marechal de Lattre Tassighy) – ahol közel ezer katona állomásozik tizenkét különböző nemzet részéről – napi működését és fenntartását egy magyar vezetésű többnemzeti törzscsoport irányítja és koordinálja. A KFOR parancsnok-helyettesének közvetlen alárendeltségében álló táborparancsoki beosztást fél év szolgálat után Ferenczi Zsolt alezredes november 21-én adta át Takács Gábor Ferenc alezredesnek, aki a Magyar Honvédség Parancsnoksága Logisztikai Csoportfőnökség állományából érkezett Koszovóba, hogy a következő fél évben folytassa azt a szolgálatot, amelyet elődei a korábbi váltásokban kiemelkedően láttak el.